torstai 31. toukokuuta 2007

Studio Diary #5: Rässiä roudarin silmin...

Nonni! Kai se pitää jotain tänne kirjotella, ku Juhani niin kovasti pyyteli!

Pitää sanoo, että mitä keikoilla on levylle tulevia biisejä kuullu, niin kyllä levyä alkaa tässä pikkuhiljaa itekkin kaipailemaan. Kundit on nyt pari vuotta vääntäny keikkaa niin asenteella, että ei varmaan tästä maasta toista bändiä heti löydy jotka jaksaa lähtee johonkin vitun takahikiälle soittaa kolmelle ihmiselle keikan pelkillä naftarahoilla. Lisäks vielä ollu kaiken maailman vastoinkäymisiä ja paskaa tsägää, mutta keikkoja ei kuitenkaan oo peruttu ku muutama. Keikkapaikoilla homma toimii järjestäjien puolelta vaihtelevasti, mutta aina loppujen lopuks se nauru jossain vaiheessa irtoaa viimeistään kotimatkalla.

Vielä täytyy sanoo keikoista sanoa sen verran, että Oulun keikkajärjestelyt 6.4.-07 oli kaikinpuolin kohdillaan. Yleisöäkin oli suht mukavasti ja puitteet oli muutenkin kohdillaan! Mieleen jäi etenkin Juhanin hienot hevikaraokevedot, jollasia näkee valitettavan harvoin! Vaikka laulu meni päin vittua, ni sydän oli ainaki mukana ja naurua riitti! Kaikki vaan Raikkua kuumottamaan niin saadaan pätkät youtubeen! ;) Myös Galzin HIM tulkinta toimi kun tuhat volttia!

Kaiken säädön ja kiireen keskellä pitää toivottaa koko bändille jaksamista studioon. Vaikka levyä kuinka hierois etukäteen ja biisejä treenais, ni vasta studiossa se kaikki kiteytyy. Sen verran ainakin mulla kyllä löytyy luottoa jätkiin, että levy ei varmasti tuu jättämään kuuntelijaa kylmäks! Vauhtia ei todellakaan puutu ja erikoisuuksiakin on vierailijoiden kautta tiedossa.

Toivottavasti saadaan vielä toi merchandise-osasto jollain lailla hallintaan. Pitää vielä pitää etenkin Eren ja Galzin kanssa pientä palaveria jossain välissä, kuka hoitaa mitäkin. Ainaki perusjutut, paidat yms. pitäs saada mahd. pian hallintaan ja sitten julkasupäivän lähetessä ehkä jotain muuta pientä kivaa. Näissä krääsäjutuissa pitäs ehdottomasti ottaa mallia Burden A.D.:stä. Löytyy kaikkee stendarista rannenauhaan ja perseestä perämoottoriin! Niin se olla pitää.

Tänään sitten Helsingin Hevimestaan katsastamaan päivän kunto! Ja huomenna Turun klubi. Meikäläiseltä jää Turun reissu näillä näkymin väliin työkiireiden takia, mikä kyllä vähän vituttaa. Ensiferum ois ollu mugava nähdä pitkästä aikaa ja Turku on muutenkin ihan mesta paikka!

-Stivu-

Studio Diary #4: I'm a cowboy baby!

Noniiiiiiiiiiiiiin, tuotanoinniiii.

Tänään piti käydä raikun kanssa vetämässä pientä reeniä ja soittamassa 'perusrässi-kappaletta ensi kertaa, mutta edellisilta verotti kumpastakin sen verta että nähtiin parhaaks pitää "kuivis" reenit meikäläisen kämpillä, kun sieltä valmiiks jo herättiin. Kateltiin rojekti1:sen riffit ja parit kompit uusiks, ja täytyy sanoa että ny vittu toimii! Alun remukomppi sai kyytiä ja tilalle kasseltiin vitun mugava Lombardo-hyökkäys, niin yllättäen alko toimimaan ihan toisellaviisiin.

Edelleen vaikeuksia päättää millä rallilla startataan levy. Meikäläinen ois joko Bladesin tai Rojekti1:sen kannalla. Niin ja jonkunlainen introhan me äänitetään myös. Meikällä on jo idea siihen.

Siisti juttu on myös se, että toissapäivänä selvis että Aro tulee vetämään vokaalit tohon vitun nopeeseen, siitä tulee helvetin kova veto. Pitäis lentää anan kanssa ruotsiin kesäkuun lopulla Face Downin treenikselle äänittämään sen osuudet, dokaamiseks menee... Niin ja sit on toi Liinoja-keissi, aivan törkeen siisti juttu! Galzilla on kyllä vitun hämäriä ideoita välillä, mut kyllä tosta perkele täytyy nostaa ukolle hattua. Eiköhän noi vierailijat ala olemaan aikalailla tuossa sitte. Kaks vetoa jäljellä ennen studioa, ja 4 päivää...

- Juhani -

tiistai 29. toukokuuta 2007

Studio Diary #3: Voihan VIETERI

KUNHAN KUSETIN.

Niijoo, meillähän on noi vedot tosiaan vielä torstaina ja perjantaina, shit. Kaikella todennäköisyydellä keretään reenaamaan koko porukka KERRAN ennen rantautumista klaukkalaan. Ens kerralla pitää muistaa buukata pari keikkaa/maailmankiertuetta lisää kuukaus-pari ennen studioreissua... Ei siinä, antaa palaa vaan. Loppupeleissähän sitä on mielummin kylmä keitto ja kitara kädessä lavalla, kun että hikoilee jossain goddamn indie centerin +1034 asteisessa 1mx2m soittohuoneessa kitarat sylissä ja yrittää taikoa paskasta konvehtia.

Studioa varten on jo seiskan sponssaama urheilukassi pakattu.
Näillä pitäis selvitä koko kesäkuu:
- Xbox 360 + Gears Of War
- Ipod
- Vääpeli Körmy-boksi
- Kaikki Uunot
- Läjä Musa DVD:eitä ( mm. Vio-lence, Exodus, Testament, Slayer, Pantera, U2 )
- Vitusti näkkäriä ja Digestive-keksejä
- Clint Eastwood-juliste ja Pantera-lippu inspiraatioksi


Saas nähdä joutuuko sitä menemään jossain vaiheessa duuniin kesken studion, alkaa rahatilanne meinaa olemaan aika vitun nihkeä. Mielellään sitä kyllä ois läsnä studiossa koko proggiksen ajan. Mutta paperitukkuun enoo enää menossa, se on varma se.

Nuendoa(softa mikä löytyy D-Studiosta) pitäis myös reenata vissiiin, tai sit mennään sillä olettamuksella että se on yhtä näppärä kun Sonar, eli softa mitä käytän himassa. Kelasin että äänitän ite kaikki omat kitarat, kun jotenki nyt himassa tottunu siihen että on "täysi kontrolli" äänitystilanteessa koko ajan. Tarkotuksena olis äänittää mahdollisimman yhtenäisiä ottoja, mielellään aina koko kipale purkkiin alusta loppuun samalla otolla.

Skittasaundista sen verran että vahvistinpuolella mennään luultavasti meikäläisen suht tuoreella hankinnalla, eli vanhalla Lee Jacksonin GP-1000 etuasteella ööl de vei, ja kytketään siihen joku mugava päättäri + studiosta löytyvä Mesan "Henkka"-kaappi.

Se saundi mikä tosta etusesta irtoo, on vaan niin vitun härski, samanlaista ei löydy mistään! Äänittäjä ehdotteli että vedettäis jokaiseen biisiin 4 laitaskebaa, ENGLin powerballia ois vissiin tulossa kans kuvioihin. Kassellaan.
Ja jos Santeri ton miksaa, niin sittenhän noilla meikän vehkeillä ja setupeilla ei oo mitään väliä, kun sieltä kumminkin löytyy sneapster-tutkalla joku häiritsevä ala-middle ja kireä ylätajuus, ja Santtu pistää pajalla SISOn laulamaan ja saundit uusiks. REAMPING. Ei siinä.
Tommonen Kerry King-JCM 800 ois pitäny kans haalia jostain lainaan studioon. Kiinnostais nääs KOKLATA. Siinä pitäis olla joku buusteri itessään AKA salainen/himokas Slayer-saundi

Skeboista:

Scourgerin studio-diarysta kävi tänään meikälle ilmi että levytukusta voi ilmeisesti käydä tänä päivänä vaan nappaamassa skeboja messiin studioon, jos on tarpeeks darrasen näkönen... Pitää kokeilla. Joku mugava JEMi vois olla rento studiossa... JÖÖÖÖ, ehkä sitä pärjään tolla hapottuneella Fernandesin Vortexilla ja Japsi-Jaskalla... Kovin juttu studioonhan ois ESPin Hanneman-skitta ja mustat polvarit. Mut näillä mennään. Ainiin ja perkele, pitäis joku "eksoottinen" soitin haalia tohon Sorsakosken introon, hanurihan ois paras mutta ei taideta tuntea ketään muita hanurin soittajia kun Hellin Micko.

Mut kassellaan taas lisää kun tulee jotain mieleen. Yours truly:

-Juhani-

maanantai 28. toukokuuta 2007

Studio Diary #2: Ilmat on yhtä nihkeät kuin Erskan soitot levylle

Kyyyylll!

Nythän tosiaan alkaa kesän kuumat ja nihkeet kelit tulee ja meikäläinenhän ei aio soittaa mitään levylle. Ihan vaan siitä syystä että "Jussin" ja mun soittotyyli ja varsinkin soitto-tiukkuus on aivan eri planeetoilta. Säästetään helvetisti aikaa ja rahaa ja ylimääräisiä ärräpäitä ku antaa kovempien jätkien soittaa tiukat jutut levylle ja pysyy ite himassa nakki kädessä.

Kaipa meikäkin jonkun soolon nykäsee johonkin, kassellaan mikä fiilinki on kun taustat on saatu narulle.

Jokatapauksessa, Juhanin demotukset kuulostaa hyviltä noin niinkuin yleisellä tasolla. Vielä kun lyö vähä huutoa, Neissun mörisevää mothafucking-thrash-metal-beissiä ja Raikun über-rumpalointia sinne ni joha alkaa hevimiehen puntti tutisemaan, sano. Kovat on odotukset vaikkakin ollaan vähän (yllättäen) myöhässä kaikessa tän levyn tiimoilta.

Ihan työttömäks kuitenkaan ei Talvitien poikakaan jää levytysten alkaessa, sillä meikäläisellä tällä hetkellä on työn alla sitten muita bändiin liittyviä puuhasteluja.

Uutta logoa, levyn kansia, uutta paita-mallia ja muuta merchandisea pitäis saada valmiiks, jonkinnäköistä ennakkomyynti-pakettia julkaisun yhteyteen, uusia kotisivuja ja sitten pitäisi vielä sen Ukrainan reissun matkat saada järjestettyä jotenkin fiksusti ja vielä edullisesti kuosiin.

Kovat on puheet, mutta vielä kovemmat on luulot.

Mulla ei nyt muuta tähän.

-Erska-

Studio Diary #1: Viikko jäljellä studioon...

Noniin, se olis sitte tasan viikko siihen kun alkaa urakka D-Studion suojissa. Pientä ylimääräistä jännitystä tuo se, että ei olla vielä kokeiltu soittaa kolmea levyn biiseistä reeniksellä + itellä ei mitään hajua yhdenkään uuden biisin lauluista. Mutta ei siinä, luottoa löytyy jätkiin ja nykyajan studioteknologiaan... heh.

Minkäänlaista tracklistia ei olla vielä lähdetty hahmottelemaan, mutta itellä pyörii mielessä ajatus 9-10 biisin tiukasta paketista. Eli eiköhän 1-2 kappaletta tiputeta pois, vahvimpana putoajana tällä hetkellä 'Ere-biisi' koska se on ainakin instrumentaalipuolella aika vitun väsynyt. Tosin ei tietoa senkään biisin laulupuolesta, niin tiedä häntä jos vaikka lyyrinen puoli pelastais kipaleen. Kassellaan.

Biiseistä:

Levyltä tulee tosiaan löytymään ainoastaan 2 ennen julkaistua biisiä, ja ne oli suhteellisen helppo valita. '6x9' oli aika selkeä valinta ja vain mikseri.netissä reenisversiona aiemmin julkaistu 'Blades' on myös ollut suosikkikipaleita keikoilla, joten sehän tulee messiin.
Tässä meikäläisen lyhyitä luonnehdintoja UUSISTA biiseistä työnimien kera:

Rojekti
- Todennäköisesti levyn aloittava "perinteinen" DSF-ralli. Mukavasti riffejä ja kestoa löytyy yli 5min. Kirjotin biisin alunperin yli vuos sitte pilvipäissäni rojekti-bändille jota olin muka pistämässä pystyyn, mutta olihan tää alusta alkaen aika selkeä DSF-ralli. Nyt se päätyy siis levylle. Ohjenuorana raikulle biisin rumpuraitoja ajatellen toimii Brann Dailor (Mastodon) ja Perry Strickland (Vio-lence), eli kädet saa käydä ylikierroksilla koko biisin ajan hehheh.

Nuta
- Biisi alkaa siis "Nuorisotalo-kompilla" ja messissä alusta alkaen suht iisillä temmolla menevä droppi-riffi. Biisin pääriffin ja säkeistöriffin tein joskus yli vuos sitte, muu biisissä on uutta. Kertosäkeistöstä tuli aikamoinen progepläjäys, ja siis kaikki riffit mitkä eivät mene neljään, on meille progea... Raikku keksi helvetin kovan jutun kertsin puoliväliin, saa nähä miltä kuulostaa narulla. C-osaa vaivaa edelleen omasta mielestäni "Machine Head"-syndrooma, mutta kassellaan jos joku sille jotain keksisi tehdä.

Hidastus
- Biisi ollut suht kuosissa tammikuusta lähtien, tosin kertsin liidi ja kompit saivat aika radikaaleja muutoksia äskettäin. Biisin "slaavilainen" kertosäe tulee olemaan varmaan meikäläiselle yksi hämäävimmistä asioista tällä lätyllä, mutta eikait tässä orjallisesti lähetä minkään tiettyjen rajojen sisällä talsimaan jos vain juttu tuntuu omasta mielestä hyvältä... Muutenhan biisi on aika peruspaahtoa. Biisissä on muiden mukaan Lamb of God -kohta, en tunnusta, paska bändi, paskat biisit, paskat levyt, paska roudaus, paska keikka Amsterdamissa. Ei vaan...

Perusrässi
- Nimensä mukainen. Ei kait mitään ihmeellistä. Riffejä ja humppaa. Tää biisi jos mikä ois kaivannu Sepin(The Scourger) käsiä ja muita sen taianomaisia juttuja, mutta onneks Raikku tietää kuka on Perry Strickland ja Dave Lombardo niin eikait tässä mitään hätää... Niin ja sen lisäks Raikku on ehkä about suomen kovin/kuumottavin kannuttaja metallin saralla, eli JÖ. Eli ohjenuorana rummuille Mastodon/Kuoppamäki/Strickland-kädet ja Lombardo-jalat.

Suru-dbeat
- "Suru"(kavereiden kesken) sisältää DSF:än historian ensimmäisen tempovaihdoksen kesken biisin... vitsit, kelatkaapa sitä niinq! ihqdaa. Paska biisi. Hyvät rummut. Tässä biisissä tulee Neissun aivan törkeen nopsa "bassorälläys" oikeella kädellä. Joku muu kun DSF:än jäsen soittaa tähän tod.näk soolon. Thank god. (EDITORS NOTE: tarkoitus tosiaan saada platalle edes yksi kunnon kitarasoolo)

Vitun Nopee
- Nimensä mukainen ralli. Reenistempo taitaa olla tällä hetkellä 277bpm, ja biisissä tulee todella törkeitä juttuja Raikulta. Ei se taida itekkään saada vielä oikeen kunnolla menemään sitä häröblastia minkä se kehitteli. En tiedä mitä siinä käytännössä oikeen tapahtuu, mutta se näyttää jaloista katottuna vitun sairaalta. Niin tosiaan, tässä biisissä tulee levyn harvoja ja valittuja blast-osioita. Biisissä tullaan myös kuulemaan kaikella todennäköisyydellä yhtä helvetin kovaa suomalaista vokalistia.

Sorsakoski
- Levyn, pisin, hitain ja melodisin kappale (n. 8min), joka toimii samalla platan päätösrallina. Tunnelmaltaan aika synkkä ja kolkko. Ei malta tietenkään vetää biisiä loppuun asti himmaillen, vaan jossain vaiheessa pärähtää 260bpm humppa käyntiin ja sit mennään. Jos levyllä on joku "yllätysmomentti", niin se on ehdottamasti tässä biisissä. Stay tuned.

Ere
- Paska.

Elikkä noilla eväillä mennään. Kokeiltiin viime perjantaina tota 'Vitun Nopeeta' hämeenlinnassa ja biisi meni yllättävän hyvin. Joten eiköhän me vedetä se hevimestassa ja turun klubillakin, muuten ei uusia biisejä sitten kuullakkaan livenä ennen kun platta on valmis.
Palataan asiaan viikon päästä, Adios!

- Juhani -