torstai 28. kesäkuuta 2007

Studio Diary, pt. 3

PÄIVITETTY versio Studio Diary, pt. 2:sesta!

PS.

Galzinhan piti tosiaan kuulemma päivittää tänne laulufiiliksiä, mut ei se kuulemma osaa kirjautua tänne.

-J-

JÖÖÖÖ

Niijoo, jos joku ihmettelee miks tätä ei kukaan päivitä, niin sehän johtuu siitä että ketäänhän ei oo nyt studiolla. Eli ei oo mitään päivitettävää... MUTTA. Sen sijaan voin kertoa teille tästä ihanasta päivästä: Heräsin ensimmäisen kerran joskus 15:00, satoi aivan homona, jatkoin unia -> 19:30 ylös. Satoi Edelleen. Söin lihapiirakan (ilman nakkeja) ja join vitusti maitoa, sen jälkeen kävin suihkussa ja menin intteriin ja otin kitaran syliin. Jossain vaiheessa haalin jämät juustonaksupussista suoraan "huiviin". Kaikennäkösiä nootteja tippunut postiluukusta eri virastoilta ja lafkoilta, en vaivaudu lukemaan yhtäkään. Haistakaa vittu! Ere itkee messengerissä, luuri auki, Arskalle puhelu -> Arska tulee meille muijansa kanssa yöksi tuska-viikonlopuksi. Asiallista. Intterin äärellä klo. 02:00 asti, sämpylät uuniin, vitunmoinen nälkä. 02:20 - 4 sämpylää huiviin ja tuloksena mugava olo. Elämä intterin äärellä jatkuu. Pehkuihin kenties 09:00 maite, sitä ennen puhelu johonkin vuokralafkaan, joskos sitä pääsis jo pikkuhiljaa johki töihin ajelemaan trukkia.

JAU!

-J-

maanantai 25. kesäkuuta 2007

Niijoo

Meitsihän nukku sunnuntaina kello seiskaan illalla ja samoilla silmillä ollaan edelleen. Ei muuta. Ja se on JASSI ei JASSE. SPEDE. lfgyrp5yl5plp. Meikäläistä tarvitaan vissiin seuraavan kerran joskus syssymmällä kun aletaan miksamaan plattaa + haen omat DVD:eet ja XBoxin veke ettei exegayt dokaa niitä. NÖF. Ruikku päivystää paraikaa D-Studiolla, ja menossa on kuulemma rumpujen samplausta ja säätöä. Eli jotain mikä ei koske meikäläistä millään tasolla... Tsiigataan, vois lähteä Taukoon ->

-J-

Passoja narulle, sunnuntai.

Corolla starttas klo 9:00, himapihasta kohti klaukkalaa. Oli sovittu aiemmin jätkien kans et ollaa klo 10 mestoilla, olinki aikkas tarkallee klo 9:57:76 studion pihas... JEH. Studion isäntä "äänivelho-Jasse" tuliki siinä samalla heittämällä, jubailtii pari sanaa audin kesä nakeista ja ihmeteltii kulumispintaa, kelailtii mite siihe sai 600 heppaa lisää driftauksee... jjö. Roudattii basso härpättimet stutioon, laiteltii sälii paikallee ja ruvettii ruuvaa täydellistä basso saundia. Tunnin ruuvvaamisen jälkee löydettiiki suht hjyvät passo murinat... ei muutku reccaa... MUTTA kuin oli aiemmin sovittu et Raikku "RUIKKUUU" ja Mothafuckin' FÄÄÄÄÄT FAAAACK tulee kans 10:ks mestoille, ei jätkii näkyny MISSÄÄ ei MISSÄÄ. Luurit kiinni ja sillee... vissii jussi menny pullon vieres, Satan...

Jasse lähtiki siit sunnuntai rientoihin. Meikä jäi oottaa reccaajiii... Siinä muutaman henkosen ja kahvikupin jälkee päätin rupee reenaa Nuendon recci saloja... KUN EI ÄÄNITTÄJIÄ NÄKYNY. Muutama minuuttii reenii: tos lähtee rekki... däääämn... tollee saa uutta raitaa, oho ei ku vittu toi oliki delete... öö... joo kato tost tulee uutta raitaa... shieeet... basso muna (mikki) oli mono in 7:ssa, ja sm57 oli mono in 8 ja di tais olla 9:ssä... jööö, clikki... mikä vitun clikki... vittuu tommoset... lähtisköhä se näppiksen C:stä... jöö lähti... no viiiitttu! Vittu täähä toimii... nooooooooo dääääämn.

6x9 pyörii ja passoo narulle, kertalaakista sisää... jöö'ö. Blades pari ottoo enemmä ja narulle... jööö... meneehä se näinki... "Hidastus" piisin jälkee ilmestyki Rääääk, the Rainer Tuomikanto mestoille. Hiihti studioo takavasemmalta, melkee luirahti jussi-kankkuspaskat housuu... MÖÖÖÖÖ. Ei siin oli vissii nukkunu pommii, luurist akku loppu.

Raikku istuki siinä reccaajan roolii ja meikäläinen keskitty pelkään tiukkaan soittoon (paskaahan se todellisuudessa on)... homma rupes toimii. TOIMII!

Jokusen kerran oli hiki ohtassa ku raikku the ultimate editor, heitteli raitoja miten sattuu joka puolelle, ruudus vaa vilisi raitaa... ja mielenkiintosii katoamis temppuja sattu just äänitetyille raidoille... viiitttu! Noo pienen hämmennyksen jälkee ruvettii jo löytää todellisii Nuendon saloja, eikä mitää ultimate katastooffii sattunu.

Lopputuloksena saatii suht tiukkaa tahtii passoo narulle, noin 12h reccausta, pari tuntii muuta säätöö, päivän pituus noin 14h...

Nokka kohti himaa ja goisiii... jes.

...vitun iso kiitos Raikulle, the ultimate sormihaukka editor....

-Neissu-

torstai 21. kesäkuuta 2007

Neissu in business

Saavuinpa stutiolle iltapäivästä reenaamaan lisää riffejä, jotta saadaan sunnuntaina menee passo purkitukset putkee. Paljo ois reenattavaa... pphhh. Noo perjantai ja lauantai aikaa reenaa, pienissä jallu huuruissa tottakai. On nääs Juhani vääntäny semmosta riffii narulle, et joutuu oikee reenaa ton nakkikasan toimii halutulla tavalla, tekemistä riittää... viiiitttu! Siinä piisien kuuntelun/reenaamisen lomassa saatii hillitön väläys, et mä vedän levylle lauluja, noo ei muut ku tuumast toimee ja sovittaa lauluraitaa. Saatiipaha pienet taustavocaalit veettyy... shieeet, ei ois uskonu.

Tapsa oli vetäny helvetin kovat laulut narulle, äijä isolla Ä:llä. Isot kiitokset Tapsalle!!!

Päätimpä lähtee siinä hyvissä ajoin viettää jussia, Galtsin jäädessä rykii loppuja lauluja narulle. Hyvä tästä tulee... joskus ehkä, parin vuoden päästä...

Hyvät jussit kaikille!!!

-Nääbs-

keskiviikko 20. kesäkuuta 2007

FAAAAAK

Meikä vetäny zetoria aikalailla koko edellisen päivän, mitä ny jossain välissä näytin neissulle pari riffiä ja yritin ettiä ruokaa. Vitut täällä mitään oo missään, joutuu vissiin juosta kohta lidliin palauttaa pulloja ja hakemaan JOTAIN mitä voi syödä. Tai sit tehään ylikypsää Manne-paistia seuraavaks saatana. Nälkä.

Tosiaan maanantaina Galzi kävi vetämässä parit laulut purkkiin, ja tänään ja huomenna tarkotus viimeistellä hommat. Yllättävän kovia juttuja saanu Kalju-Spede narulle, perus YYYYYYYYYYYY jääny ihan jonnekki muualle. Ihanaa.

Tosiaan, Juhannus edessä. Itse olen kotona ja palautan pullot ja haen paketin Kabanossia. Hukkukaa!

Tänään selvis meikälle että platta on miksattu 6.7, ja siihen vielä masterointi päälle ja se on vola. Veikkaan että levyn ensimmäiset maistiaiset jengi saa kuulla elokuussa. Vielä on mietinnän alla se että laitetaanko koko platta nettiin kuunteluun vai ei. "Samplet" on ihan perseestä, ja jotenkin vittumaista laittaa vaan yks tai kaks biisiä jakoon, niin tiedä sitte. Levyhän tulee kumminkin jossain vaiheessa löytymään netistä kokonaisuudessaan, niin onko sillä vittuakaan väliä. Pitää toivoa vaan että jengi joka diggailee lätystä, käy hakemassa sen myös kaupasta, niin päästään tekemään vielä seuraavakin platta joskus. Mikä ei kyllä tule tapahtumaan ihan heti... Tosin, oon alkanu hissukseen kelailemaan jo seuraavaa levyä mielessäni, käyttökelposta matskua on edelleen niin perkeelesti kotikoneen kovalevy täynnä ja uutta riffiä pukkaa kokoajan. Seuraava levy tulee jatkamaan siitä mihin 'vitun nopee' jää tällä levyllä. Mut se siitä, syssymmällä sitte. Nyt pitäis alkaa hissukseen bookkaamaan syksylle keikkoja yms. Muita keikkoja ei olekkaan just nyt tulossa kun toi Ukrainan setti, mikä tulee varmaan kyllä olemaan vitun mugava reissu ei siinä. Yllättävän isoja nimiä saanut toi Sergei buukattua sinne. Jospa sitä näkis oikeasti Deiciden. Mutta nyt vois juosta noi pullot kauppaan ja hakea viimesillä hiluilla jotain mitä voi syödä. Tai sit meen järsimään uinuvan mannen reittä. Oishan tuolla suolaa.
- J -

tiistai 19. kesäkuuta 2007

Kuvagalleria, pt. 1

Eka päivä studiossa: rumpujen kasausta ym. hääräystä...

Räkki
Räkki+ständit
Tuunausta
Combojen kasausta
Tää tomiviritys EI toiminu
Valmis setti
Setti edestä

Harvinaisia näkyjä, PRICELESS!

Kalju-Pelle ja tietokone!Järkkäri rummuttaa

Tässä hieman äänityslaitteistoa:

Äänityskone ja -softaMikseripöytä
SkittaskobeJuhkun spedetPsyykkaava nuottiständiXbox 360 ja Gears of WarNacho Cheeseballs

Pahoitteluni kaikille studioamisblogin lukijoille: ajoin diegot pois eli pt. 2:sta ei ole tiedossa... :( "I'm a loser baby, so why don't you kill me..." The end.

Rekkakuski
Mut jos se ketään lohduttaa, nii Juhani on luvannu kasvattaa varpaankynsii kunnes kiekko on redi, tällaset kynnet oli jo studion alussa:

Nimim: "puhelintolppaan ilman käsiä"

Suuret kiitokset vielä Bleakin Mr. Crabille (aka Rapu) hienoista likeistä! CHEERS!

Born to shred!
Perkussio-sessio meni enemmän ku nappiin! Sillävälin ku Juhku nukku aikasemman yön skebapurkituksen tuomia univelkoja pois, meigä rupes vääntää "Sorsikseen" kaikenlaista Intia-henkistä kalkatusta ja kilinää. Aluksi samplattiin muutama perkussio koneelle, kuten kopiokoneen putki, chimes, china ja custom-made marssibasari. Happoradion basarista tuli sen verran botne-saundi käsintehdyn malletin (rumpukapula, vessapaperia ja jeesusteippiä) kanssa, että samplaamisen aikana rupes tarkkaamon mikseripöytä pomppimaan ja muutenkin saundi muistutti lähinnä T-Rexin askelia! Samplauksen jälkeen vedettiin puoliks lonkalta kolme ottoo djembe-rummulla, sitten muutama raita octobania ja Intialaisia käsirumpuja, jonka jälkeen vedettiin parit varvit Intialaisilla käsisymbaaleilla. Pienen kuunteluhetken jälkeen innostuin vielä äänittää parit marakassi ja hiekkaputki-otot: tulos oli hätkähdyttävä, vaikka itse sanonkin! Oli Juhanilla ihmettelemistä kun heräs kuuntelemaan tulosta! x) Marssibasarikin toi muhkun saundin ansiosta "Sorsakosken" keskikohtaan enemmän maailmanlopun fiilistä, toimii! Alla tallennelmia ko. sessiosta:

Setin mikitystäHappo, JEP!
Käsintehty malletti
Päivitetty perkussio-setuppi
Kokeiltiin kaikkea
Leiffi Djemben kimpussa

Tultiin maanantai-iltana takas stutioon, messissä oli Ere, Stivu, Galzi ja Juhku. Viime yö meniki sit Galzin voksujen parissa, kaveri yllätti nurkan takaa heittämällä "Sorsiksen" kertsiin melkoset melodiat, kaniksella oltiin koko poppoo. Oli mugavaa päästä taas tuottamaan tota laulupuolta ja täytyy sanoo et moni idea oliki ihan toimivia. Tässä pari kuvaa viime yön narutuksesta:

YYYYYYYYYYY??Mööööö!

Pidettiin tänään rumpubassosessio osa 1, mikä nyt lähinnä meni ihan Neibun bassolinjojen treenaamiseen, Juhku jeesas... minkä jakso. Läski nukku joku 12h ja silti valitti väsymystä, meni sit loppupeleis nukkuu abaut yhentoist aikaa. Voihan seki olla et toi liika nukkuminen ja matalapaine vaikuttaa virkeyteen... Neibu reccaa beissit vissiin ens viikolla pikkutunneilla meigäläisen kanssa, kattoo ny miten käy. Anyway, tässä kuva Fat Fuckista irstailemassa kesken sessioiden:

Mr. Heinäkuu

Huomenna eli keskiviikkona onki sit Tapsan päivä. Liinoja vetää Chris Barnesit purkkiin, jonka jälkeen kassellaan vedetäänkö Tapsan kaa kännit vai jatketaanko siihen perään Galzin lauluja. Siitä lisää myöhemmin...

That's all folks!

-Manne-

maanantai 18. kesäkuuta 2007

perjantai 15. kesäkuuta 2007

OH MY GOD *PAM*

Jeh, himassa ollaan oltu eilisestä lähtien. Jääny omat blogi-päivitykset vähän vähemmälle kun saanu vääntää noita kitaroita yötäpäivää ja ollu aivan homoväsynyt.

MUTTA

Skitat alkaa olemaan aikalailla kondiksessa liidejä myöten. Yllättävän tuskalliseksi meni loppupeleissä koko homma, mut muistaapahan ens platan äänityksiä varten reenata vähän perusteellisemmin omat osuutensa, eritoten toisen kitaran ns. "kakkosäänet". Mutta rytmiskeboihin oon suht tyytyväinen, ja liideistä ei mitään hajua, nauhotin ne niin gänässä/väsyneenä aamuyöstä (n.7:30 meni viimoset liidit purkkiin) ja seuraavana päivänä ei kuunneltu ollenkaan että mitä paskaa sinne narulle on tullut oikeen vedelty, niin tiedä sitte. Penaa siellä ainakin on, that's for sure.

Tosiaan, Rapu käväs tos keskiviikkona vetämässä mugavat lickit narulle, ja aika tiukkaa ja fiilispohjasta nysväystä tuli. Alunperin olin kelannu että vetää lickit vaan yhteen biisiin, mutta oman urakkani helpottamiseksi pistin sen vetämään vielä yhteen toiseenki stygeen soolon. Rapu ja Neibu lähti ysin aikaan takas stadiin, ja meitsi alko kaljapäissään purkittamaan siis liidejä/sooloja. Sain nukkua ke-to välisen yön aika rauhassa, ja heräsin vasta joskus yhden ja kahden maite. Haiseva MANNE oli sillä välin laittanu jotain Samuli Edelman-perkussioita Sorsakoskeen, ja kuulosti aika mugavalta. MUTTA SIIS: Meitsin urakka on nyt ohi, ja seuraavaks saa hikoilla Sähkö-Ruuskanen, se saa vääntää beissejä yätä päivää aivan homona. Hah.

Ens viikosta:

ma, ke & to pitäs vetää lisää lauluja ja torstaina tulee Tapsa vetämään brutaalit korinat Sorsakoskeen. Neissun bassoista ei edelleenkään hajua, tosin ei niitä varmaan edes tarvii nauhottaa, semmoset skebavallit kehissä, että ei sitä bassoa tuu edes kuulemaan levyllä... Tänään keikka semissä, pitäis rykiä 'Suru D-Beat' ja 'Vitun Nopee', saa nähä kuin lähtee.

- Juhani-

torstai 14. kesäkuuta 2007

Nääbs in stutio

Jöö, tulipaha vierailtua studiolla sitte parin viikon jälkee. Tiesittekö että päivä + yö duuni on vitun perseestä!!!!! Saavuttii herra Katkaravun kans stutiolle siinä viiden pintaa, avattii ulko-ovi, nenään kaivautu semmone kahen viikon kainalon, hikisukan, kullin ja napanöyhdän tuoksahdus. Hajun lähde löyty eteisen sohvalta kaivamasta kulliansa... se oli big mothafuckin fäääät fuck eli Juhani.

Raikku eli Ruikkuuuu ziigaili pillun kuvia intteristä, vissii pienoosessa puutteessa kaveri, ei mitää.

Jätkät rupes kiskoo studio bissee järkyttävällä temmolla. Saatana. Meikäläinen kielipitkällä seuraten kiskomista. Neibu kuskaa, Neibu roudaa, Neibu... VITTU! Nööö, vetäsin siinä ittekki pari kymmentä tuhatta olusta ja kuskasin mr. Ravun stadii... ööö... joo.

Rapu nykäs soolot levylle hyvällä hengellä, eikä siin kovin kauaa nokka tuhissu, right on. Meikä kuunnellen piisejä jotta mihinköhän saatanan väliin tonne beissit enää mahtuu, kaheksansataatuhatta kymmenen raitaa skebaa... Hyvän kuulost settii, ei siinä.

Tietoiskuna sain kuulla jotta ei niitä beissejä veetäkkää klaukkalassa vittu, vaan jossain perähikiällä ehkä porvoossa jossa veetää cleaninä sisää ja re-ampataa sit D:llä. Viiiiittttu tai sit himassa nakki kädessä, beissi toisessa. No kait se toimii, meikähä perinteisesti sit ajaa ympäri suomen niemen beissien kans... prkl

Jöööö lähettii mr. Ravun kans siit stadii kohti joskus puol kybän pintaa, jätkät (tai Juhani) jäi hieroo skebaraidat kondiksee liidien osalta, vissii ens yö aikaa siihe. Saas nähä minkä kuulost matskuu tulee läskiltä 5% kännissä... ähhähä. Siinähä hikoilee!

Neibu kuittaa...

keskiviikko 13. kesäkuuta 2007

Perkussio-setuppi, bishee ja Rapu

Tästä tuu yhtään mitään, dogaamiseks tuntuu menevän koko studioreissu!! ;) Noi Sillin börstat ei lopu koskaan ja kalja tuntuu maistuvan jatkuvasti! The hell withit, antaa palaa saattana!!

Huomenna alkaa meigäläisen perkussio-urakka, kyhäsin rumpulavalle eräänlaisen perkku-kattauksen. Tässä kuvia:

Edestä

Ylhäältä
Setti koostuu seuraavista helistimistä (v-o): chimes, käsintehty Intialainen tjembe-rumpu, marakassit, 2kpl Intialaisia käsintehtyjä rumpuja, moonblock, lehmänkello, octoban, 2kpl Intialaisia käsisymbaaleja, china-symbaali ja putkenpätkä elämääkin suuremmasta kopiokoneesta. Tarkotus olis saada vielä didgeridoo lafkan iso-kiholta Silliltä londittuu...

Tässä vielä taideshotti kopiokoneen putken sisältä:

Tosiaan tänään saatiin taas vieraita studioon, Neibu "fuckin' räsmetal beis" Ruuskanen ja Rapu "Mr. Crab". Rapu tuli vetää levylle muutamat likit skitalla, melkonen tiluttaja on hän ja näyttääki ihan Dimebagiltä! See for yourself:

Ei muuta, morgons!

-Diego-

KOIRANPUTKI

"Koiranputki jo kummultani nousee..." siis ei JUMALAUTA noita Galzin tekemii Tapsan demolauluja!! Timo "pälvikalju banaaniperse" Kallio saa ny fudut ja rupee keskittyy pelkästään vänin ajamiseen tai muuten käy näin:

xD

Terveisin: DSF

Fätson viesti & Ruikun editti

Eli näyttäis siltä et Juhani on taas vetäny mielummin lonkkaa, ku recannu skeboi! Mut eipä siinä, se kostetaan! Mä meen työntelee kitarankieliä Juhkun PERSEESEEN, saa luvan piereskellä puuttuvat skittaraidat purkkiin PELLE!

Anyway, saatiin just valmiiks vikan biisin eli 'Perusrässin' rumpueditti valmiiks, kuulosti vitun hyvältä. Biisin rumpujen vaikutteina toimi Perry Strickland (Vio-Lence), Dirk Verbouren (Scarve) ja Gene Hoglan (Death/Strapping Young Lad), sen kyllä kuulee! Seuraavaks luvassa rumpujen osalta kuuntelu-/tarkastuspäivä ja vitunmoinen KVANTISOINTI, hähä! ;)

That is all...

-Viiksivallu Valpio-

tiistai 12. kesäkuuta 2007

Eilen, tänään ja promokuvat

Jeh! Kelasin tulla päivittää blogii sillä välin, ku Fat Fuck vetää zetorii sohval... Tosiaan eilinen päivä meni loppupeleis ihan sekoiluks, vaikkakin saatiinki aika paljon aikaan. Täytyy sanoo et tost Sillist tulee kyl suht sekava jamppa muutaman börstän jälkeen, hähä... Ei kai siin!

Tosiaan tuotettiin porukalla (Groudsurfer-Ere, Studiohuora-Nro 4, Posliinipoika-Juhku, Silli-Ana ja meigä) "noit Galzin (lue: KALJU-PELLE) voksui ja homma pelas iha mugavasti. Timppa ei ees pistäny pahemmin hanttiin ku alettiin neuvoo isii nussii, kokeiltiin kaikenlaisii eri vedoksii, tyylei ja tsydeemei. Eli lopputuloksena saatiin vitun hyvät lähtökohdat hoilotukselle, jees! 'Sorsikseenki' saatiin Tapsan (Tapio Liinoja) demolaulut recattuu... SUOMEKS! Voi viittuu minkä kuulosta: "Koiranputkesta..." miten ne helvetin sanat nyt menikään?!?! Ohhoh...

Loppuillast Silli meinas kaatuilla tarkkaamon laitteiden päälle suorin vartaloin ja samal huuteli Galzille jotain sekavaa puuroa jostain v***n SYNKOOPISTA: "Älä vedä tollei, vedä synkooppi..." MITÄ VITTUA!!! xD

Käteen jäi eilisillasta snadi pöhnä ja puoltoistkoppaa bishee, mitä on tänää latkittu Läskin kans... röyh! Univelatki sain nukuttuu pois, ku studioemännät näytti vihreet valoo ja rupes rumpueditin sijaan dusailee Juhkun oikeen laitaskeban saundeja kuosiin eli heräsin ennen puoltapäivää. Kaupassaki tuli käytyy ku mätöt oli päässy pahasti finaaliin... mitäs menin jättää eväät mutsin autoon, VITUN LOBO-PELLEH! Kelatkaa tätä: sain kaupast ulos pussillisen safkaa ja maksoin koko hoidosta 36egee!!! Vittu ennenwanhaa ois reilul parilsadal mummol saanu viis säkillist ruokaa ja saatana puolet koko lafkan osakkeista! No jöööh...

Tän upituksen aikana Juhanin kello on soinu joku miljoona kertaa ja toi Sika vaan kuorsaa... Juhku se vaan jaksaa aukoo mun Diego-viiksistä kokoajan, hehhee! :) Se on vaan kateellisen puhetta. Ainii! SC:n Kupa tuli tänään studiovisiitille! Kuunneltutettiin vähän samplee tost kiekost sille ja vaikutti diggaaavan, tulee kuulemma vetää likit 'Nuta' -biisiin ens viikolla.

Asiasta kukkaruukkuun, saatiin aikaseks ottaa uudet promokuvat tulevalle kiekolle:

Playaah
Fat Fuck
Järkkäri
Iso ja TyhmäNukke
DSF:n nykyiseen crewiin kuuluu nykysin myös paitamyyjä-Ellu! Ellu on suhteellisen kuumottava muija ja on tulossa distroilee mm. ens perjantain Semin keikalle eli suosittelen ettii tän mamman sieltä tiskin takaa! :P Täl emännäl on myös tapana suostutella jätkii snägäreille, jotka ei oo ees auki, mut silti niis on kahen tunnin jonot! Niinpä niin... köh!

Sormihaukka-Ellu
Tässä kaikki tältä erää, Juhku heräs ja rupee nyt purkittaa loppuja laitaskeboja jahka opettelee eka käyttää purkinavaajaa, SPEDEEH! ;D CHEERS!

-Raikku-