maanantai 28. toukokuuta 2007

Studio Diary #1: Viikko jäljellä studioon...

Noniin, se olis sitte tasan viikko siihen kun alkaa urakka D-Studion suojissa. Pientä ylimääräistä jännitystä tuo se, että ei olla vielä kokeiltu soittaa kolmea levyn biiseistä reeniksellä + itellä ei mitään hajua yhdenkään uuden biisin lauluista. Mutta ei siinä, luottoa löytyy jätkiin ja nykyajan studioteknologiaan... heh.

Minkäänlaista tracklistia ei olla vielä lähdetty hahmottelemaan, mutta itellä pyörii mielessä ajatus 9-10 biisin tiukasta paketista. Eli eiköhän 1-2 kappaletta tiputeta pois, vahvimpana putoajana tällä hetkellä 'Ere-biisi' koska se on ainakin instrumentaalipuolella aika vitun väsynyt. Tosin ei tietoa senkään biisin laulupuolesta, niin tiedä häntä jos vaikka lyyrinen puoli pelastais kipaleen. Kassellaan.

Biiseistä:

Levyltä tulee tosiaan löytymään ainoastaan 2 ennen julkaistua biisiä, ja ne oli suhteellisen helppo valita. '6x9' oli aika selkeä valinta ja vain mikseri.netissä reenisversiona aiemmin julkaistu 'Blades' on myös ollut suosikkikipaleita keikoilla, joten sehän tulee messiin.
Tässä meikäläisen lyhyitä luonnehdintoja UUSISTA biiseistä työnimien kera:

Rojekti
- Todennäköisesti levyn aloittava "perinteinen" DSF-ralli. Mukavasti riffejä ja kestoa löytyy yli 5min. Kirjotin biisin alunperin yli vuos sitte pilvipäissäni rojekti-bändille jota olin muka pistämässä pystyyn, mutta olihan tää alusta alkaen aika selkeä DSF-ralli. Nyt se päätyy siis levylle. Ohjenuorana raikulle biisin rumpuraitoja ajatellen toimii Brann Dailor (Mastodon) ja Perry Strickland (Vio-lence), eli kädet saa käydä ylikierroksilla koko biisin ajan hehheh.

Nuta
- Biisi alkaa siis "Nuorisotalo-kompilla" ja messissä alusta alkaen suht iisillä temmolla menevä droppi-riffi. Biisin pääriffin ja säkeistöriffin tein joskus yli vuos sitte, muu biisissä on uutta. Kertosäkeistöstä tuli aikamoinen progepläjäys, ja siis kaikki riffit mitkä eivät mene neljään, on meille progea... Raikku keksi helvetin kovan jutun kertsin puoliväliin, saa nähä miltä kuulostaa narulla. C-osaa vaivaa edelleen omasta mielestäni "Machine Head"-syndrooma, mutta kassellaan jos joku sille jotain keksisi tehdä.

Hidastus
- Biisi ollut suht kuosissa tammikuusta lähtien, tosin kertsin liidi ja kompit saivat aika radikaaleja muutoksia äskettäin. Biisin "slaavilainen" kertosäe tulee olemaan varmaan meikäläiselle yksi hämäävimmistä asioista tällä lätyllä, mutta eikait tässä orjallisesti lähetä minkään tiettyjen rajojen sisällä talsimaan jos vain juttu tuntuu omasta mielestä hyvältä... Muutenhan biisi on aika peruspaahtoa. Biisissä on muiden mukaan Lamb of God -kohta, en tunnusta, paska bändi, paskat biisit, paskat levyt, paska roudaus, paska keikka Amsterdamissa. Ei vaan...

Perusrässi
- Nimensä mukainen. Ei kait mitään ihmeellistä. Riffejä ja humppaa. Tää biisi jos mikä ois kaivannu Sepin(The Scourger) käsiä ja muita sen taianomaisia juttuja, mutta onneks Raikku tietää kuka on Perry Strickland ja Dave Lombardo niin eikait tässä mitään hätää... Niin ja sen lisäks Raikku on ehkä about suomen kovin/kuumottavin kannuttaja metallin saralla, eli JÖ. Eli ohjenuorana rummuille Mastodon/Kuoppamäki/Strickland-kädet ja Lombardo-jalat.

Suru-dbeat
- "Suru"(kavereiden kesken) sisältää DSF:än historian ensimmäisen tempovaihdoksen kesken biisin... vitsit, kelatkaapa sitä niinq! ihqdaa. Paska biisi. Hyvät rummut. Tässä biisissä tulee Neissun aivan törkeen nopsa "bassorälläys" oikeella kädellä. Joku muu kun DSF:än jäsen soittaa tähän tod.näk soolon. Thank god. (EDITORS NOTE: tarkoitus tosiaan saada platalle edes yksi kunnon kitarasoolo)

Vitun Nopee
- Nimensä mukainen ralli. Reenistempo taitaa olla tällä hetkellä 277bpm, ja biisissä tulee todella törkeitä juttuja Raikulta. Ei se taida itekkään saada vielä oikeen kunnolla menemään sitä häröblastia minkä se kehitteli. En tiedä mitä siinä käytännössä oikeen tapahtuu, mutta se näyttää jaloista katottuna vitun sairaalta. Niin tosiaan, tässä biisissä tulee levyn harvoja ja valittuja blast-osioita. Biisissä tullaan myös kuulemaan kaikella todennäköisyydellä yhtä helvetin kovaa suomalaista vokalistia.

Sorsakoski
- Levyn, pisin, hitain ja melodisin kappale (n. 8min), joka toimii samalla platan päätösrallina. Tunnelmaltaan aika synkkä ja kolkko. Ei malta tietenkään vetää biisiä loppuun asti himmaillen, vaan jossain vaiheessa pärähtää 260bpm humppa käyntiin ja sit mennään. Jos levyllä on joku "yllätysmomentti", niin se on ehdottamasti tässä biisissä. Stay tuned.

Ere
- Paska.

Elikkä noilla eväillä mennään. Kokeiltiin viime perjantaina tota 'Vitun Nopeeta' hämeenlinnassa ja biisi meni yllättävän hyvin. Joten eiköhän me vedetä se hevimestassa ja turun klubillakin, muuten ei uusia biisejä sitten kuullakkaan livenä ennen kun platta on valmis.
Palataan asiaan viikon päästä, Adios!

- Juhani -

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Wow,so niceeee!! Thanks for sharing!